SPELERS HSV GEVEN JUBILEUM VEENSTRA GLANS

 

HSVEdit.jpg      

  

 

HSV-trainer Edwin Veenstra zat tegen SVW'27voor de 300ste keer op de bank. En daar zal hij geen spijt van hebben gehad. Zijn spelers, onder wie Rick Houtenbos die zijn 200ste wedstrijd speelde voor HSV, gaven dit jubileum extra glans door SVW'27 met 4-2 te verslaan. Na de openingstreffer van Ruben Bugter bracht Leon Ayal de stand in evenwicht. Nog voor de rust hadden Bryan de Lange en Bugter de marge weer op twee gebracht. In de tweede helft produceerde Bugter zijn derde doelpunt van de middag. Vlak voor tijd verkleinde Geert Bruin de achterstand nog tot 4-2. HSV heeft slechts een achterstand van drie punten op koploper Zaanlandia. 

Kolping Boys won met 2-4 bij VSV en blijft in de race voor deelname aan de nacompetitie. Kevin Cappai opende de score, waarna Rik Klaver Kolping Boys op 0-2 bracht. Nog voor de rust kwam VSV op 1-2, maar in de tweede helft stelden Steven Dekker en Cappai de zege veilige. VSV kwam nog terug tot 4-2. Ook Kolping Boys heeft nog kans op de titel. De achterstand op koploper Zaanlandia bedraagt vier punten.
De Foresters nam drie belangrijke punten mee uit Zaandam. Melle Kruit, Mitchell Zwart (twee doelpunten) en Mats de Zeeuw bezorgden De Foresters een 1-4 overwinning op Zilvermeeuwen. Door de zege neemt De Foresters afstand van de onderste plaatsen.
Alkmaarsche Boys verloor in Amsterdam met 4-1 van DWS. Bij een 3-0 stand bracht Stefan van Wort de hoop even enigszins terug.

DEM blijft kansrijk in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. De Beverwijkers wonnen met 0-3 bij concurrent Legmeervogels. Rik Stals scoorde twee keer. Tussen de doelpunten van Stals in was Robert Vossenbelt succesvol.
AFC'34 won dankzij Sercan Yilmaz met 1-2 van FC Uitgeest. Yilmaz scoorde twee keer. Stan Vrouwe tekende voor de gelijkmaker. Stefan Smal miste nog een strafschop voor AFC'34.

In de derde divisie speelde ADO'20 een draak van een wedstrijd tegen hekkensluiter De Meern. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Meervogels kan een streep zetten door het kampioenschap in de derde klasse A. Op eigen veld verloren de Akersloters met 0-2 van Kleine Sluis.
Vitesse'22 boekte een mooie overwinning op DTS. Mats Laan opende de score. Na de gelijkmaker van DTS kon Jort Kaandorp de handen juichend in de lucht steken. Dat kon hij even later weer toen hij bij 2-2 de winnende scoorde.
Egmondia verloor weer eens na lange tijd. Titelkandidaat FC Den Helder was in Egmond met 1-3 te sterk. Voor Egmondia scoorde Carlo Smit.
Vrone boekte een belangrijke 3-1 overwinning op Hollandia T. Lex de Jong nam de 1-0 en de 2-1 voor zijn rekening, waarna Dennis Konijn de eindstand op 3-1 bepaalde. Door de overwinning bevindt Vrone zich in de middenmoot.
Limmen verloor met 1-0 van hekkensluiter Zeevogels. Het doelpunt van Tom Groot viel vlak voor tijd.
In de derde klasse C kreeg De Kennemers een gigantisch pak slaag  van Roda'23. Na negentig minuten stond er een 0-8 stand op het bord.
Ook Wijk aan Zee leed een forse nederlaag. In en tegen Bloemendaal verloor het elftal van Jerry van der Wijst met 5-0. Wijk aan Zee blijft in degradatiegevaar.

Koedijk maakte in de kampioensstrijd geen fout. De vierdeklasser versloeg Alcmaria Victrix met 1-3. Voor Koedijk scoorde Remco Reinhard drie keer. Voor Alcmaria Victrix was Nick Kleefman succesvol.
WMC verloor ondanks een doelpunt van Pim Nierop van Bergen. De eindstand was 1-2.
KSV won met 3-2 van VZV. 'Het had wel 15-1 moeten zijn, maar als ze elkaar de bal niet gunnen, houdt het op', verzuchtte trainer Tristan Ooms na afloop. Voor KSV scoorden Don van Sermondt, Steven van Tunen en Jonathan Zonneveld scoorden voor KSV.
Hugo Boys won dankzij doelpunten van Boy Groen en Thijs Wolkers met 0-2 van Con Zelo.

Voor de karakteristieken klik hier 

ZEGE ADO'20 (VR.) IN KAMPIOENSWEDSTRIJD

 

ADOkamp.jpg      

  

 

De vrouwen van ADO'20 hadden in hun kampioenswedstrijd tegen FC Uitgeest weinig last van zenuwen. Door twee doelpunten van Amy Bruin en een van Sanne de Wit was het duel al voor rust min of meer beslist. Daar deed de tegengoal uit een vrije trap van Anouk de Goede niet veel aan af. Na rust zorgden Bruin en Suzanne Röling ervoor dat het kampioenschap in de vierde klasse C geen moment in gevaar kwam.   

Vitesse'22, dat lange tijd koploper was, verloor met 0-3 van het tweede team van Hillegom.
Zeevogels, kampioenskandidaat in de vierde klasse A, won met 3-1 van Kwiek'78. Mandy Baltus, Fleur Zeegers en Lotte Hopman waren de doelpuntenmakers.

Eersteklasser Alcmaria Victrix drukte RKDEO vaster op de laatste plaats door met 3-2 te winnen. Mandy Oud, Bo Verhagen en Chantal Boon zorgden voor een 3-0 ruststand. Na rust werd het dus nog spannend, omdat  RKDEO twee keer scoorde.
Kolping Boys verloor met 4-1 van Victoria Boys. Manon Peetoom bracht Kolping Boys, dat de eerste helft beter was, verdiend op voorsprong. Na de gelijkmaker voor rust besliste Victoria Boys de wedstrijd door na rust drie keer te scoren.

In de tweede klasse won Limmen ruim van Overbos. Jent Bakker had met drie doelpunten een groot aandeel in de 5-1 overwinning. Rosa Min en Tess Ligthart scoorden de eerste twee doelpunten.
De Kennemers, dat al afscheid heeft genomen van de titel en zich richt op de nacompetitie, speelde tegen Purmerland de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het gevolg was een 2-0 nederlaag.

WMC, spelend in de vijfde klasse A, verloor met 6-2 van Dirkshorn. De Heerhugowaardse doeplunten waren afkomstig van Roos Stoker en Kim van Toren.
In de vijfde klasse C won Koedijk met 6-0 van Woudia. Céline Hopman scoorde 3-0 en 4-0. Daarvoor hadden Myrthe Schut en Juliette Guittet gescoord. Na de doelpunten van Hopman bepaalden Robin Holt en Sara Woltjes de eindstand op 6-0.

De degradatienood bij de vrouwen van Reiger Boys blijft hoog. In Sassenheim slaagden de voetbalsters uit Heerhugowaard er tegen Ter Leede 2 niet in het puntentotaal te verhogen. Ter Leede won met 3-1. Na een 2-0 ruststand verkleinde Manon Huisman de achterstand. Op jacht naar de gelijkmaker kreeg Reiger Boys nog een treffer tegen: 3-1.

DEM, uitkomend in de vierde klasse, won met 7-0 van KDO. Tywana Pryor en Nina Roskam scoorden ieder drie keer. Danique Soddemann was ook een maal succesvol.

Vijfdeklasser Jong Holland verloor met 1-0 van Blauw Wit (W).

Eerste klasse C
Victoria Boys-Kolping Boys 4-1 (1-1).
Manon Peetoom 0-1, 1-1, 2-1,3-1, 4-1.

Alcmaria Victrix-RKDEO 3-2 (3-0).
Mandy Oud 1-0, Bo Verhagen 2-0, Chantal Boon 3-0, 3-1, 3-2.

Tweede klasse E
Limmen-sv Overbos 5-1 (3-1).
Rosa Min 1-0, Tess Ligthart 2-0, 2-1, Jent Bakker 3-1, Jent Bakker 4-1, Jent Bakker 5-1.

Purmerland-BVV De Kennemers 2-0 (2-0).
1-0, 2-0.

Vierde klasse B
Zeevogels-Kwiek’78 3-1 (1-0).
Mandy Baltus 1-0, Fleur Zeegers 2-0, 2-1, Lotte Hopman 3-1.

Vierde klasse C
Vitesse’22-Hillegom 2 0-3 (0-1).
0-1, 0-2, 0-3.

FC Uitgeest-ADO’20 1-5 (1-3).
Amy Bruin 0-1, Sanne de Wit 0-2, Amy Bruin 0-3, Anouk de Goede 1-3, Amy Bruin 1-4, Suzanne Röling 1-5.

Vijfde klasse A
Dirkshorn-WMC 6-2 (4-0).
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, Roos Stoker 4-1, 5-1, Kim van Toren 5-2, 6-2.

Vijfde klasse C
Koedijk-Woudia 6-0 (3-0).
Myrthe Schut 1-0, Juliette Guittet 2-0, Céline Hopman 3-0, Céline Hopman 4-0, Robin Holt 5-0, Sara Woltjes 6-0.


Hoofdklasse A
Ter Leede 2-Reiger Boys 3-1 (2-0).
1-0, 2-0, Manon Huisman 2-1, 3-1.

Vierde klasse A
RKVV DEM-sv KDO 7-0 (5-0).
Tywana Pryor 1-0, Nina Roskam 2-0, Danique Soddemann 3-0, Nina Roskam 4-0, Nina Roskam 5-0, Tywana Pryor 6-0, Tywana Pryor 7-0.

Vijfde klasse A
Blauw Wit (W)-CSV Jong Holland 1-0 (0-0).
1-0.

DOEK BIJNA GEVALLEN VOOR FC CASTRICUM

 

FCCastricum-ReigerBoys2edit.jpg      

  

 

Voor FC Castricum is het doek in de tweede klasse bijna gevallen. Na de 1-3 nederlaag tegen ZOB bedraagt het verschil drie wedstrijden voor het einde van de competitite met HBOK zes punten. Het verblijf in de tweede klasse heeft één seizoen geduurd. Tegen ZOB opende Marc Klaver nog wel de score, maar na rust stelde ZOB orde op zaken.  
Jong Holland blijft in de race voor een plek in de nacompetitie. Dit kan door het winnen van de derde periode, maar ook de stand op de ranglijst biedt nog perspectief. Tegen OSV kwam Jong Holland pas na rust op schot. Siem van der Sluis opende de score, waarna OSV op gelijke hoogte kwam. Via Alpay Alarslan, Jari van de Meer en Rik Wijnker liep Jong Holland uit naar 4-1. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Bij een 1-0 voorsprong kreeg zowel een speler van OSV als Martijn Wierenga de rode kaart.

ODIN'59 speelt ook volgend seizoen in de derde divisie. Door de 2-6 overwinning op Spijkenisse zijn de Heemskerkers vijf wedstrijden voor het einde van de competitie veilig. Het duel tegen Spijkenisse kende een spectaculair eerste kwartier, want toen was er al vier keer gescoord. De doelpunten wren eerlijk over beide teams verdeeld. Voor ODIN'59 scoorde Ahmed al Mahdi twee keer. Jurje Dikker zorgde voor een 2-3 ruststand. Na rust waren Mart Willemse, AL Mahdi en Jeffrey Klijbroek nog trefzeker. 

Reiger Boys stelde het record gelijke spelen in de derde klasse nog wat scherper. Tegen EVC speelde het voor de tiende keer gelijk. Daniel Vos opende twee minuten na rust de score. Toen EVC na vijfenzestig minuten met tien man kwam te staan, leken de drie punten binnen. Met een zondagsschot stelde EVC een punt veilig: 1-1.
DEM verloor kansloos met 5-0 van ZCFC.
Alcmaria Victrix verloor onverdiend met 3-0 van Hellas Sport.

De Alkmaarse derby in de vierde klasse A tussen Flamingo's'64 en AFC'34 leverde Flamingo's'64 drie punten op. Ruben Beentjes scoorde drie keer en doordat Maurice Gijzen ook twee keer succesvol was, won Flamingo's'64 met 5-0.
De Beverwijkse derby in de vierde klasse B tussen De Kennemers en Jong Hercules werd een prooi voor De Kennemers. Nick Deijle scoorde de eerste twee doelpunten, waarna Dylan Dirks de 3-0 aantekende. Nog voor rust benutte Alex Tromp een strafschop. Na rust deed Ramon Scholte nog iets terug. Tim Metselaar bepaalde de eindstand op 5-1.
FC Velsenoord won met 9-1 van HBC. Yoran Wezepoel scoorde vier keer. Jim Bergwerf produceerde drie doelpunten en Leroy Lans passeerde de HBC-doelman twee keer.

Derde divisie A
Spijkenisse-ODIN’59 2-6 (2-3).
1-0, Ahmed al Mahdi 1-1, 2-1, Ahmed al Mahdi 2-2, Jurjen Dikker 2-3, Mart Willemse 2-4, Ahmed al Mahdi 2-5, Jeffrey Klijbroek 2-6.

Tweede klasse A
FC Castricum-ZOB 1-3 (1-0).
Marc Klaver 1-0, 1-1, 1-2, 1-3.

CSV Jong Holland-OSV 4-1 (0-0).
Siem van der Sluis 1-0, 1-1, Alpay Alarslan 2-1, Jari van der Meer 3-1, Rik Wijnker 4-1.

Bijzonderheden 73. Rode kaart speler OSV bij een 1-0 stand.
74. Rode kaart Martijn Wierenga (CSV Jong Holland) bij een 1-0 stand.

Derde klasse A
Hellas Sport-Alcmaria Victrix 5-0 (2-0).
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

ZCFC-RKVV DEM 3-0 (1-0).
1-0, 2-0, 3-0.

EVC-Reiger Boys 1-1 (0-0).
Damiel Vos 0-1, 1-1.

Bijzonderheid: 65. Rode kaart speler EVC bij een 0-1 stand.

Vierde klasse A
Flamingo’s’64-AFC’34 5-0 (2-0).
Ruben Beentjes 1-0, Ruben Beentjes 2-0, Maurice Gijzen 3-0, Ruben Beentjes 4-0, Maurice Gijzen 5-0.

Vierde klasse B
FC Velsenoord-HBC 9-1 (4-0).
Jim Bergwerf 1-0, Yoran Wezepoel 2-0, Yoran Wezepoel 3-0, Jim bergwerf 4-0, 4-1, Jim Bergwerf 5-1, Leroy Lans 6-1, Leroy Lans 7-1, Yoran Wezepoel 8-1, Yoran Wezepoel 9-1.

BVV De Kennmers-Jong Hercules 5-1 (4-0).
Nick Deijle 1-0, Nick Deijle 2-0, Dylan Dirks 3-0, Alex Tromp 4-0 (pen.), Ramon Scholte 4-1, Tim Metselaar 5-1. 
Uitgaven
WOW Publishing is uitgever van RegioVoetbalMagazine, een gratis maandblad over het amateurvoetbal in de regio Velsen-Noord tot en aan Heerhugowaard.
SWAT logo