PROMOTIE VROUWEN LIMMEN

 

RosaMinedit.jpg      

  

 

Ook de laatste finale op weg naar de eerste klasse hebben de vrouwen van Limmen weten te winnen. In Gouda was Baronie uit Breda niet opgewassen tegen het Limmense voetbalgeweld. Al voor de pauze was de wedstrijd beslist. Na twee doelpunten van Jent Bakker maakte een eigen doelpunt een einde aan de Bredase illusies, al scoorde het in de eerste vijfenveertig minuten nog tegen. Na rust scoorde Rosa Min de 4-1 en stelde daarmee promotie naar de eeste klasse veilig. 

DEM-trainer Arvid Smit had tegen HVCH een gelukkige hand van wisselen. De voor Roel Pitstra ingevallen Sebastiaan Dooyeweerd stond nog geen tien minuten in het veld toen hij met een mooi schot de Beverwijkers naar de hoofdklasse schoot. DEM was op slag van rust door een benutte strafschop van Twan Verswijveren op een 1-0 voorsprong gekomen, maar uit een corner scoorde HVCH de gelijkmaker. Invaller Dooyeweerd scoorde uiteindelijk op het veld van UVV een historisch doelpunt. 

Flamingo's'64 kan een streep zetten door zijn promotieplannen. In een opnieuw spectaculair duel verloren de Alkmaarders van Hees. Flamingo's'64 leek op weg naar de derde klasse toen Maurice Gijzen vlak voor tijd de 2-3 scoorde. In de blessuretijd kreeg Hees een strafschop: 3-3. In de verlenging die daarop volgde, trok Flamingo's'64 met 5-3 aan het kortste eind. Yücel Gündogdu had de score geopend. Na een 1-1 ruststand boog Gijzen in de tweede helft met twee doelpunten een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong, maar dat was dus niet genoeg.

Kolping Boys, dat na de straf voor HSV, alsnog kans maakte op promotie naar de eerste klasse, kwam in en tegen Hillegom terug van een koude kermis. Jochim Berkhout had ruim twintig minuten voor tijd de score geopend. Vlak voor tijd kwam Hillegom langszij. In de verlenging zorgde Niels Pranger voor een nieuwe voorsprong. Nog geen minuut later was het alweer gelijk. Na de gelijkmaker liep Hillegom uit naar 5-2. 

RKVV DEM-HVCH 2-0 (1-0).
Twan Verswijveren 1-0 (pen.), 1-1, Sebastiaan Dooyeweerd 2-1.

Hees-Flamingo's'64 5-3 (1-1) Hees wint na verlenging.
Yücel Gündogdu 0-1, 1-1, 2-1, Maurice Gijzen 2-2, Maurice Gijzen 2-3, 3-3 (pen.), 4-3, 5-3.


sv Hillegom-Kolping Boys 5-2 (0-0) sv Hillegom wint na verlenging
Jochim Berkhout 0-1, 1-1, Niels Pranger 1-2, 2-2, 3-2 (pen.), 4-2, 5-2.

Limmen (vr.)-Baronie (vr.) 4-1 (3-1).
Jent Bakker 1-0, Jent Bakker 2-0, 3-0 (e.d.), 3-1, Rosa Min 4-1.

BIZAR SLOT BRENGT HSV IN NACOMPETITIE 

 

HSVEdit.jpg      

  

 

HSV heeft tegen Zaanlandia lange tijd uitzicht gehad op het kampioenschap in de tweede klasse A. Het elftal van trainer Edwin Veenstra kende een uitstekende start, want in de tweede minuut kwam HSV al op voorsprong doordat een kopbal van Rick Houtenbos via een Zaanlandia-verdediger en de doelman in het doel belandde. HSV moest met twee doelpunten verschil winnen om Zaanlandia te passeren op de ranglijst. Met vier aanvallers ging HSV op jacht naar die tweede goal, maar een minuut voor tijd viel de gelijkmaker. HSV moest nu verliezen om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. In een bizar slot scoorde Zaanlandia nog drie keer, wat Zaanlandia de titel opleverde en HSV dus een ticket voor de nacompetitie. 

Voor Kolping Boys had deze uitslag nadelige gevolgen. Hoewel de ploeg met 6-4 won van West Frisia staat het dus aan het einde van de rit met lege handen. Rik Klaver scoorde twee keer en Joey Kooge, Steven Dekker, Kevin Cappai en een speler van West Frisia namen ook een doelpunt voor hun rekening.
De Foresters won met maar liefst 10-0 van DWS. Barry Koppes, Milo Blei en Daniël Ben-Ami scoorden twee keer. Aimé Wijffels, Mats de Zeeuw en Stan de Boer scoorden één keer. Een speler van DWS passeerde zijn eigen doelman.
SVW'27 leek na de 2-3 nederlaag tegen Alkmaarsche Boys zich via de nacompetitie te moeten handhaven. Een enerverend slot van het duel Texel'94-VSV (3-3) zorgde ervoor dat SVW'27 zich direct handhaafde. Leon Ayal opende al vroeg in de wedstrijd de score, maar niet veel later scoorde Daan Groot de gelijkmaker. Na rust kreeg SVW'27-doelman Melvin Habets de rode kaart, waarna Pascal Hartog 1-2 scoorde. Na de gelijkmaker van Aram Hakopov bepaalde Raymond Brandsma de eindstand op 2-3.

Voor AFC'34 zit de competitie erop. De Alkmaarse eersteklasser had nog een klein kansje op de nacompetitie. AFC'34 moest zelf winnen van LSVV en deed dat ook door twee doelpunten van Giovanni Dors en een van Sercan Yilmaz met 3-1. Legmeervogels en DEM moesten dan verliezen, maar dat scenario ging niet op.
DEM won met 3-2 van kampioen Fortuna Wormerveer. Jesse Arendse opende de score, waarna topscorer Rik Stals twee keer van zich deed spreken. DEM kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie.
FC Uitgeest versloeg EDO met 2-3. Mike Adrichem (twee) en Emiel Sinnige waren de doelpuntenmakers.

Vitesse'22 won met 0-3 van Zeevogels. Na rust bezorgden Mats Laan, Jort Kaandorp en Robin Bakker Vitesse'22 de overwinning.
Doordat Vrone met 2-3 won van Kleine Sluis, speelt Vitesse'22 nacompetitie. Daniël Leijen scoorde de 0-1 en de 1-3. René Groeneboom was de maker van de 0-2.
Meervogels verloor met 2-1 van Vios (W). Stijn Beentjes was de trefzekere man bij de voetballers uit Akersloot.
Limmen verloor met 0-2 van ZAP.
Egmondia ging met 3-1 onderuit bij Hollandia T. Bij een 2-0 stand bracht Justin Recourt de spanning terug.
In de derde klasse C speelde Wijk aan Zee met 1-1 gelijk tegen ZSGOWMS. Ali Can opende de score, maar vlak voor tijd scoorden de Amsterdammers de gelijkmaker. Wijk aan Zee moet zich via de nacompetitie zien te handhaven. Een vreemde situatie, want volgend seizoen gaat de club als zaterdagclub verder.
De Kennemers verloor met 4-2 van Diemen. Leroy de Graaff scoorde eerste goal en de laatste.

Hugo Boys heeft de nacompetitie gehaald en mag proberen promotie naar de derde klasse af te dwingen. Een eigen doelpunt van Stefan Molenkamp bezorgde Hugo Boys tegen WMC de overwinning. Bart van den Burg had Hugo Boys op voorsprong gebacht, waarna Pim Nierop de stand weer in evenwicht had gebracht.
KSV won met 1-3 van Apollo'68. KSV kwam op 0-1 door een eigen doelpunt, waarna Maarten Arends de score verdubbelde. Na de 1-2 werd het nog 1-3 door Guido Snel.
Alcmaria Victrix moet na het gelijke spel (3-3) tegen Bergen proberen via de nacompetitie het vierdeklasserschap te continueren.
Koedijk verloor met 6-5 van De Rijp. Douwe Mulder scoorde drie keer. Luc Wagenaar was twee keer succesvol en Tom Hofkamp mocht ook de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nemen.

In de derde divisie kwam ADO'20 tegen Hercules door Jesper de Vré nog wel op een 0-1 voorsprong. Na de rode kaart voor Ruben Doesburg liep Hercules uit naar een 7-1 overwinning.

Sint Adelbert, spelend in de vijfde klasse B, verloor met 3-1 van Berkhout. Djurre Heemskerk bracht de spanning bij 2-0 nog wel terug, maar dat mocht niet baten.

Voor de karakteristieken klik hier 

Uitgaven
WOW Publishing is uitgever van RegioVoetbalMagazine, een gratis maandblad over het amateurvoetbal in de regio Velsen-Noord tot en aan Heerhugowaard.
SWAT logo