WMC LAAT KOPLOPER KOEDIJK STRUIKELEN

 WMC-Koedijkedit18.jpg

  

 

Koedijk verloor dit seizoen pas één wedstrijd. Hugo Boys was in december te sterk voor de koploper in de vierde klasse B. Uitgerekend een andere ploeg uit Heerhugowaard, WMC, liet Koedijk opnieuw struikelen. Een doelpunt van Nourdin Ourhris in de eerste helft was voldoende voor de zege. De nederlaag had niet al te grote gevolgen voor Koedijk. Uitdager De Rijp verloor namelijk met 3-1 van Bergen.

KSV won met 2-0 van Nieuwe Niedorp en verdeelde de doelpunten van Bart Velseboer en Don van Sermondt over beide helften.
Hugo Boys kende in 't Veld weinig problemen met hekkensluiter VZV. Na negentig minuten stond er een 1-6 score op het bord. Na doelpunten van Bo Groen en Jos Rendering bracht VZV in de tweede helft de spanning terug. Dat was echter van korte duur. Thijs Wolkers, Bob de Wit, Groen en opnieuw De Wit maakten het halve dozijn vol.
Alcmaria Victrix scoorde tegen Con Zelo drie keer. De twee doelpunten van Yannick Combee, waarvan een uit een strafschop, en Nick Kleefman leverden geen drie punten op. Con Zelo scoorde namelijk een keertje meer: 3-4.

Vijfdeklasser Sint Adelbert dacht aan het duel tegen Jisp drie punten over te houden. Door twee doelpunten van Melvin Duine en een van Huub Bakker koesterden de voetballers uit Egmond-Binnen een 3-2 voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Jisp de gelijkmaker: 3-3.

Van de ploegen uit de regio lijkt Meervogels, dat niet in actie kwam, de enige ploeg die zich nog in de titelstrijd van de derde klasse A kan mengen. Limmen lijkt na de puntendeling (3-3) tegen Hollandia T geen rol van betekenis meer te spelen. Na de 1-0 (doelpunt Erick Pepping) kwam Hollandia T op een 1-2 voorsprong. Na de gelijkmaker van Stan Donker bracht Aron Zandbergen de thuisclub op voorsprong. Hollandia T slaagde er toch nog in een punt veilig te stellen.
Vitesse'22 was tegen Vrone de betere ploeg, maar won niet. Rik Beentjes bracht Vitesse'22 op voorsprong, maar nog voor de rust tekende Lex de Jong de gelijkmaker aan. Na rust zorgde Luuk ten Broek voor een nieuwe voorsprong. Kevin Oudejans kon daarna de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nemen: 2-2.
Egmondia verloor op bezoek bij ZAP met 5-1. Jordy van Amstel redde de eer.
Zeevogels had tegen FC Den Helder weinig in de melk te brokkelen en verloor met 0-4.
In de derde klasse C blijft De Kennemers het goed doen. De uitwedstrijd tegen Sporting Martinus leverde een punt op. In de tweede helft maakte Sporting Martinus de door Burak Aktas opgelopen achterstand ongedaan.
Ook Wijk aan Zee speelde gelijk. Tegen Diemen opende Hidde Fenenga in de tweede helft de score. Diemen kwam hierna op gelijke hoogte. Daar konden beide ploegen wel mee leven.

De Foresters neemt steeds meer afstand van de onderste plaatsen in de tweede klasse. Alkmaarsche Boys, dat onderaan staat, kreeg met 4-1 klop. Daniël Ben-Ami scoorde twee keer, maar door een doelpunt van Jordy Piek beloofde de tweede helft een spannende aangelegenheid te worden. Barry Koppes en Melle Kruit zorgden ervoor dat De Foresters opgelucht adem kon halen.
HSV is na de winterstop een stuk minder op dreef. De promovendus, die de eerste helft toch wel de verrassing was van het seizoen, verloor door een discutabele strafschop met 1-0 van KFC.
Kolping Boys komt langzaam op stoom. Texel'94 slaagde bij een 0-5 achterstand erin iets terrug te doen. Meer dan twee doelpunten stond Kolping-doelman Patrick de Vries niet toe: 2-5. Voor de Oudorpers scoorde Rik Klaver drie keer. Koen de Goede en Kevin Cappai voegden zich bij de trefzekere Klaver.
SVW'27 leed een fikse nederlaag tegen De Spartanen. Na een 2-0 achterstand scoorde Sven de Ruiter de aansluitingstreffer. In dezelfde minuut was de marge weer twee al was het doelpunt wellicht buitenspel. Vervolgens scoorde De Spartanen ook nog 4-1.

DEM is goed op weg in de strijd om de tweede periodetitel in de eerste klasse. AGB kreeg in Beverwijk met 3-1 klop. Rik Stals, Bryan Herraez Gallego en Mehmet Gencer konden de armen juichend in de lucht steken.
FC Uitgeest won zaterdag met een miniem verschil van laagvlieger Assendelft. De enige treffer werd ook nog gescoord door een speler van Assendelft.
AFC'34 kwam tegen EDO op een 1-0 achterstand. Jordan de Jong, Stan Snijders en Bas Kansen (strafschop) zorgden voor een Alkmaarse overwinning: 1-3.

ADO'20 keerde met een 0-1 overwinning terug uit Den Haag. ADO'20 speelde bijna de gehele tweede helft met tien man, omdat Max Nijman acht minuten na rust uit het veld werd gestuurd. Toen stonden de Heemskerkers al met 0-1 voor. Sead Mazreku had op aangeven van Raymond de Waard op slag van rust de score geopend.

Voor de karakteristieken klik hier
 

DOMPER DE KENNEMERS (VR) VAN KORTE DUUR

 DeKennvredit.jpg

  

 

Na de puntendeling (1-1 doelpunt Michelle van der Heijden) tegen KFC was er sprake van een domper bij de vrouwen van De Kennemers. Immers in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse kunnen de voetbalsters uit Beverwijk zich eigenlijk geen puntverlies permitteren. De teleurstelling was van korte duur, want later op de middag bleek dat koploper Winkel had verloren. De achterstand op Winkel bedraagt nog twee punten en De Kennemers heeft nog een wedstrijd tegoed.

Limmen speelde ook met 1-1 gelijk. Tegen Floreant scoorde Marleen van der Steen de gelijkmaker.

In de eerste klasse kreeg Alcmaria Victrix tegen Hoogland loon naar werken. Op aangeven van Mandy Oud opende Lara De Decker in de eerste helft de score. Na rust bezorgde Bo Verhagen Alcmaria Victrix een 2-0 voorsprong. Toen Hoogland tegen scoorde, werd het nog spannend, maar de voetbalsters uit Alkmaar hielden stand.
Kolping Boys, dat tegen SDO met veel invalsters aantrad, verloor na een 2-0 ruststand kansloos met 5-0.

Vierdeklasser Zeevogels won eenvoudig met 4-1 van De Rijp. Marit de Waard, Daphne van der Heijden, Lotte Hopman en Fleur Zeegers scoorden voor Zeevogels.
ADO'20, koploper in de vierde klasse C nam in de tweede helft voldoende afstand van VVH/Velserbroek. Voor rust scoorde Suzanne Röling en na de gelijkmaker in de tweede helft deed ze dat nog een keer. Sanne de Wit bepaalde de eindstand op 3-1.
FC Uitgeest kwam tegen het tweede team van Hillegom door doelpunten van Daniëlle Kortekaas en Anouk de Goede op een 0-2 voorsprong. Na rust kwam Hillegom op gelijke hoogte. Door goed keeperswerk van de keepster van Hillegom moest FC Uitgeest genoegen nemen met een punt.

De wedstrijd in de vijfde klasse C tussen het tweede team van Limmen en Koedijk kende een merkwaardig einde. Nadat Juliette Guittet de score had geopend, scoorde Limmen de gelijkmaker. De clubscheidsrechter van Limmen liet maar doorspelen in de hoop dat Limmen de winnende treffer zou scoren. Na achtennegentig minuten vonden de vrouwen van Koedijk het wel genoeg en stapten van het veld.

De vrouwen van Reiger Boys moeten oppassen dat ze in de hoofdklasse niet in een vrije val geraken. Na de winterstop wil het niet zo vlotten met het elftal van trainer Cor Smit. Ook tegen SteDoCo slaagde Reiger Boys er niet in de winst naar zich toe te trekken. Een kwartier voor tijd scoorde SteDoCo de enige treffer.

In de vierde klasse kende DEM weinig problemen met fc VVC, dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen. De voetbalsters uit Beverwijk wonnen met 0-8. Tywana Pryor scoorde maar liefst vijf keer. Fleur van den Heuvel, Larissa Deurloo en Danique Soddemann moesten genoegen nemen  met één doelpunt.
FC Velsenoord verloor na een 1-1 ruststand (doelpunt Jamila Horvath) met 4-1 van RODA'23.

Jong Holland, spelend in de vijfde klasse, won met 5-1 van Marken. Sabrina Vogel opende de score en Ilse Bakkelo verdubbelde de stand. Na rust tilde Sophie Raven de stand naar 4-0. Na de tegentreffer van Marken bepaalde Nina Veen de eindstand op 5-1.

Eerste klasse C
SDO-Kolping Boys 5-0 (2-0).
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

Alcmaria Victrix-Hoogland 2-1 (1-0).
Lara De Decker 1-0, Bo Verhagen 2-0, 2-1.

Tweede klasse E
Floreant-Limmen 1-1 (1-1).
1-0, Marleen van der Steen 1-1.

BVV De Kennemers-KFC 1-1 (1-1).
0-1, Michelle van der Heijden 1-1.

Vierde klasse B
Zeevogels-SV De Rijp 4-1 (1-0).
Marit de Waard 1-0, Daphne van der Heijden 2-0, Lotte Hopman 3-0, Fleur Zeegers 4-0, 4-1.

Vierde klasse C
ADO’20-VVH Velserbroek 3-1 (1-0).
Suzanne Röling 1-0, 1-1, Suzanne Röling 2-1, Sanne de Wit 3-1.

sv Hillegom 2-FC Uitgeest 2-2 (0-2).
Daniëlle Kortekaas 0-1, Anouk de Goede 0-2, 1-2, 2-2 (pen.).

Vijfde klasse A
SV WMC-LSVV afgelast

Vijfde klasse C
Limmen 2-Koedijk 1-1 (0-1).
Juliette Guittet 0-1, 1-1.

Hoofdklasse A
Reiger Boys-SteDoCo 0-1 (0-0).
0-1.

Vierde klasse A
rksv Roda’23- FC Velsenoord 4-1 (1-1).
1-0, Jamila Hovath 1-1, 2-1. 3-1, 4-1.

fc VVC-RKVV DEM 0-8 (0-3).
Tywana Pryor 0-1, Fleur van den Heuvel 0-2, Larissa Deurloo 0-3, Danique Soddemann 0-4, Tywana Pryor 0-5, Tywana Pryor 0-6, Tywana Pryor 0-7, Tywana Pryor 0-8.

Vijfde klasse A
CSV Jong Holland-SV Marken 5-1 (2-0).
Sabrina Vogel 1-0, Ilse Bakkelo 2-0, Sophie Raven 3-0, Sophie Raven 4-0, 4-1, Nina Veen 5-1.

FC CASTRICUM GRIJPT LAATSTE STROHALM

 FCCastricum-JongHolland24edit.jpg

  

 

FC Castricum heeft zich nog niet neergelegd bij een eventuele degradatie. De hekkensluiter van de tweede klasse A versloeg in Zunderdorp HBOK, dat eennalaatste staat. FC Castricum keek na zo'n twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aan, maar nog voor rust had Bart Settels de schade gerepareerd. Na rust bracht Maarten van Duivenvoorde, HBOK stond toen na een rode kaart met tien man op het veld, de stand op 1-2. Een klein half uur voor tijd verzuimde Sebastiaan Weber de wedstrijd te beslissen. Weber miste een strafschop. Vlak voor tijd deed de net ingevallen A-junior Menno Buijnsters dat wel. Door de 1-3 overwinning bedraagt de achterstand op HBOK vijf punten. FC Castricum heeft nog een wedstrijd tegoed. 

Jong Holland verspeelde opnieuw punten tegen een laagvlieger. Na de remise tegen FC Castricum verloor het op eigen veld nu drie punten aan DVVA. Na een 0-0 ruststand trok DVVA de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe: 0-1. 

In de derde divisie speelde ODIN'59 een draak van een wedstrijd tegen Magreb'90 dat laatste staat. Het doelpunt van Milo Cremers, ongveer tien minuten voor tijd, was zo'n beetje het enige lichtpuntje. ODIN'59 staat inmiddels achtste.

Reiger Boys boekte de eerste zege na de winterstop. De derdeklasser uit Heerhugowaard versloeg Opperdoes met 1-4. Door twee doelpunten van Ilco van der Hel en een van Pascal Kabalt en Bilal El Abdouni ging het elftal met een 0-4 voorsprong aan de thee.
DEM kwam tegen dvc Buiksloot in de eerste vijfenveertig minuten door doelpunten van Dave Mello en Jordy de Vet op een 0-2 voorsprong. Dat was ook de eindstand.
Alcmaria Victrix verloor met 2-6 van PSZ. Mike Landman opende nog wel vroeg in de wedstrijd de score en Wessel van der Kraan was nog verantwoordelijk voor de 2-2, maar toen ging het Alkmaarse kaarsje langzaam uit.

Flamingo's'64 zal echt beter moeten spelen dan tegen Blauw Wit (W) wil het kampioen worden van de vierde klasse A. De Alkmaarders wonnen slechts met 0-3. Maurice Gijzen scoorde twee keer, nadat Miquel Dubois de score had geopend.
In de vierde klasse B hield FC Velsenoord koploper HYS knap op een gelijkspel. Yoran Wezepoel bracht FC Velsenoord op voorsprong. Na rust scoorde HYS tegen: 1-1.
De Kennemers miste nogal wat spelers tegen Koninklijke HFC en dat deed zich voelen. Bij een 4-0 stand scoorde Nick Deijle. Koninklijke HFC won uiteindelijk met 6-1.
Jong Hercules verloor met 5-0 van Hoofddorp. Een kwartier voor tijd stond het nog 1-0. 

Derde divisie A
ODIN’59-Magreb’90 1-0 (0-0).
Milo Cremers 1-0.

Tweede klasse A
HBOK-FC Castricum 1-3 (1-1).
1-0, Bart Settels 1-1, Maarten van Duivenvoorde 1-2, Menno Buijnsters 1-3.

Bijzonderheid: 52. Rode kaart speler HBOK bij een 1-1 stand.
64. Sebastiaan Weber mist een strafschop bij een 1-2 stand.

CSV Jong Holland-CSV DVVA 0-1 (0-0).
0-1.

Derde klasse A
Opperdoes-Reiger Boys 1-4 (0-4).
Ilco van der Hel 0-1, Bilal El Abdouni 0-2, Pascal Kabalt 0-3, Ilco van der Hel 0-4, 1-4.

Bijzonderheid: 77. Rode kaart speler Opperdoes bij een 1-4 stand.

dvc Buiksloot-RKVV DEM 0-2 (0-2).
Dave Mello 0-1, Jordy de Vet 0-2.

Alcmaria Victrix-PSZ 2-6 (2-3).
Mike Landman 1-0, 1-1, 1-2, Wessel van der Kraan 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6.

Vierde klasse A
Blauw Wit (W)-Flamingo’s’64 0-3(0-2).
Miquel Dubois 0-1, Maurice Gijzen 0-2, Maurice Gijzen 0-3.

AFC’34 was vrij.

Vierde klasse B
sv Hoofddorp- CVV Jong Hercules 5-0 (1-0).
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0.

Koninklijke HFC-BVV De Kennemers 6-1 (4-0).
1-0, 2-0, 3-0, 4-0, Nick Deijle 4-1, 5-1, 6-1.

FC Velsenoord-HYS 1-1 (1-0).
Yoran Wezepoel 1-0, 1-1.

Uitgaven
WOW Publishing is uitgever van RegioVoetbalMagazine, een gratis maandblad over het amateurvoetbal in de regio Velsen-Noord tot en aan Heerhugowaard.
SWAT logo