HUGO BOYS WEER DERDEKLASSER

 

WaardCup2016edit.jpg      

  

 

Hugo Boys keert na één seizoen terug naar de derde klasse. Het elftal van trainer Jorgen Heurter rekende op eigen veld af met Bergen. De thuisploeg nam in de tweede helft afstand. Een kwartier na rust opende Thomas Kunst de score. Ruim een kwartier voor tijd gooide Jeffrey de Cocq van Delwijnen de wedstrijd in het slot. De Cocq van Delwijnen benutte een strafschop: 2-0. 

DEM was in Meppel over negentig minuten gezien sterker dan Alcides. Dat was alleen niet genoeg voor de overwinning. Nog voor rust kwam Alcides op een 1-0 voorsprong. Met name in de tweede helft was DEM de bovenliggende partij. Ondanks behoorlijk wat kansen, kwam DEM niet tot scoren. Het elftal van Arvid Smit kan via de achterdeur nog proberen een plek in de hoofdklasse te bemachtigen. HVCH uit het Brabantse Heesch is de tegenstander.

Flamingo's'64 is er niet in geslaagd promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. In een bloedstollend duel tegen HYS trokken de Alkmaarders uiteindelijk aan het kortste eind, omdat het in de strafschoppenserie faalde. Maurice Gijzen, Rade Trifkovic en Jorrit Bergwerff misten vanaf de strafschopstip, waardoor Flamingo's'64 dinsdag in Soest ten koste van Hees mag proberen alsnog promotie af te dwingen. Bij winst volgt er nog een finale.
En dat terwijl het allemaal nog goed begon voor de Alkmaarders. Ton Vlaar kopte raak, maar Flamingo's'64 slaagde er niet de voorsprong vast te houden. Toch kon de vierdeklasser uit Alkmaar dankzij Yücel Gündogdu met een 2-1 voorsprong beginnen aan de tweede helft. In die tweede helft kwam HYS langszij, maar Richard Rijsterborgh zorgde voor een nieuwe voorsprong. HYS kwam weer op gelijke hoogte. Toen Ruben Beentjes al vroeg in de verlenging 4-3 scoorde, was promotie binnen handbereik. HYS rechtte nog een keer de rug en sleepte een strafschoppenserie uit het vuur. Die waren aan Flamingo's'64 dus niet besteed.

De vrouwen van Limmen zijn nog één wedstrijd verwijderd van de eerste klasse. De ploeg van de vertrekkende trainer Frank Donker eindigde als zevende in de tweede klasse. De Zweef, de nummer elf van de eerste klasse, had niets in te brengen tegen de voetbalsters uit het bollendorp. Rosa Min had al voor een comfortabele 2-0 ruststand gezorgd. In de tweede helft was Jent Bakker vier keer succesvol: 6-0. Baronie is de laatste horde op weg naar de eerste klasse.

Alcides-RKVV DEM1-0 (1-0).
1-0.

Hugo Boys-V.V. Bergen 2-0 (0-0).
Thomas Kunst 1-0, Jeffrey de Cocq van Delwijnen 2-0 (pen.).


Flamingo's'64-HYS 4-4 (2-1). HYS wns
Ton Vlaar 1-0, 1-1, Yücel Gündogdu 2-1, 2-2, Richard Rijsterborgh 3-2, 3-3, Ruben Beentjes 4-3, 4-4.

Limmen (vr.)-De Zweef (vr.) 6-0 (2-0).
Rosa Min 1-0, Rosa Min 2-0, Jent Bakker 3-0, Jent Bakker 4-0, Jent Bakker 5-0, Jent Bakker 6-0.
 

BIZAR SLOT BRENGT HSV IN NACOMPETITIE 

 

HSVEdit.jpg      

  

 

HSV heeft tegen Zaanlandia lange tijd uitzicht gehad op het kampioenschap in de tweede klasse A. Het elftal van trainer Edwin Veenstra kende een uitstekende start, want in de tweede minuut kwam HSV al op voorsprong doordat een kopbal van Rick Houtenbos via een Zaanlandia-verdediger en de doelman in het doel belandde. HSV moest met twee doelpunten verschil winnen om Zaanlandia te passeren op de ranglijst. Met vier aanvallers ging HSV op jacht naar die tweede goal, maar een minuut voor tijd viel de gelijkmaker. HSV moest nu verliezen om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. In een bizar slot scoorde Zaanlandia nog drie keer, wat Zaanlandia de titel opleverde en HSV dus een ticket voor de nacompetitie. 

Voor Kolping Boys had deze uitslag nadelige gevolgen. Hoewel de ploeg met 6-4 won van West Frisia staat het dus aan het einde van de rit met lege handen. Rik Klaver scoorde twee keer en Joey Kooge, Steven Dekker, Kevin Cappai en een speler van West Frisia namen ook een doelpunt voor hun rekening.
De Foresters won met maar liefst 10-0 van DWS. Barry Koppes, Milo Blei en Daniël Ben-Ami scoorden twee keer. Aimé Wijffels, Mats de Zeeuw en Stan de Boer scoorden één keer. Een speler van DWS passeerde zijn eigen doelman.
SVW'27 leek na de 2-3 nederlaag tegen Alkmaarsche Boys zich via de nacompetitie te moeten handhaven. Een enerverend slot van het duel Texel'94-VSV (3-3) zorgde ervoor dat SVW'27 zich direct handhaafde. Leon Ayal opende al vroeg in de wedstrijd de score, maar niet veel later scoorde Daan Groot de gelijkmaker. Na rust kreeg SVW'27-doelman Melvin Habets de rode kaart, waarna Pascal Hartog 1-2 scoorde. Na de gelijkmaker van Aram Hakopov bepaalde Raymond Brandsma de eindstand op 2-3.

Voor AFC'34 zit de competitie erop. De Alkmaarse eersteklasser had nog een klein kansje op de nacompetitie. AFC'34 moest zelf winnen van LSVV en deed dat ook door twee doelpunten van Giovanni Dors en een van Sercan Yilmaz met 3-1. Legmeervogels en DEM moesten dan verliezen, maar dat scenario ging niet op.
DEM won met 3-2 van kampioen Fortuna Wormerveer. Jesse Arendse opende de score, waarna topscorer Rik Stals twee keer van zich deed spreken. DEM kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie.
FC Uitgeest versloeg EDO met 2-3. Mike Adrichem (twee) en Emiel Sinnige waren de doelpuntenmakers.

Vitesse'22 won met 0-3 van Zeevogels. Na rust bezorgden Mats Laan, Jort Kaandorp en Robin Bakker Vitesse'22 de overwinning.
Doordat Vrone met 2-3 won van Kleine Sluis, speelt Vitesse'22 nacompetitie. Daniël Leijen scoorde de 0-1 en de 1-3. René Groeneboom was de maker van de 0-2.
Meervogels verloor met 2-1 van Vios (W). Stijn Beentjes was de trefzekere man bij de voetballers uit Akersloot.
Limmen verloor met 0-2 van ZAP.
Egmondia ging met 3-1 onderuit bij Hollandia T. Bij een 2-0 stand bracht Justin Recourt de spanning terug.
In de derde klasse C speelde Wijk aan Zee met 1-1 gelijk tegen ZSGOWMS. Ali Can opende de score, maar vlak voor tijd scoorden de Amsterdammers de gelijkmaker. Wijk aan Zee moet zich via de nacompetitie zien te handhaven. Een vreemde situatie, want volgend seizoen gaat de club als zaterdagclub verder.
De Kennemers verloor met 4-2 van Diemen. Leroy de Graaff scoorde eerste goal en de laatste.

Hugo Boys heeft de nacompetitie gehaald en mag proberen promotie naar de derde klasse af te dwingen. Een eigen doelpunt van Stefan Molenkamp bezorgde Hugo Boys tegen WMC de overwinning. Bart van den Burg had Hugo Boys op voorsprong gebacht, waarna Pim Nierop de stand weer in evenwicht had gebracht.
KSV won met 1-3 van Apollo'68. KSV kwam op 0-1 door een eigen doelpunt, waarna Maarten Arends de score verdubbelde. Na de 1-2 werd het nog 1-3 door Guido Snel.
Alcmaria Victrix moet na het gelijke spel (3-3) tegen Bergen proberen via de nacompetitie het vierdeklasserschap te continueren.
Koedijk verloor met 6-5 van De Rijp. Douwe Mulder scoorde drie keer. Luc Wagenaar was twee keer succesvol en Tom Hofkamp mocht ook de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nemen.

In de derde divisie kwam ADO'20 tegen Hercules door Jesper de Vré nog wel op een 0-1 voorsprong. Na de rode kaart voor Ruben Doesburg liep Hercules uit naar een 7-1 overwinning.

Sint Adelbert, spelend in de vijfde klasse B, verloor met 3-1 van Berkhout. Djurre Heemskerk bracht de spanning bij 2-0 nog wel terug, maar dat mocht niet baten.

Voor de karakteristieken klik hier 

Uitgaven
WOW Publishing is uitgever van RegioVoetbalMagazine, een gratis maandblad over het amateurvoetbal in de regio Velsen-Noord tot en aan Heerhugowaard.
SWAT logo